maanantai 21. lokakuuta 2013

Domino kuppikakut!

Domino kuppikakut olivat ainoita kuppikakkuja, joita itse maistoin myös. :D Perus aineksista syntyi jotakin oikein yllättävän hyvää! :)

Suklaapohja:

n. 120 g suklaata hienoksi pilkottuna
n. 120 g kaakaojauhetta
3/4 kuppia keitettyä kahvia(1 kuppi on noin 1,5 dl)
3/4 kuppia jauhoja
3/4 kuppia sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl soodaa
6 rkl rypsiöljyä
2 isoa kananmunaa
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl vanilja-aromia
15 dominon puolikasta täytteineen

Kuorrutus

1 3/4 kuppia kermaa
3 rkl tomusokeria
1/2 tl vanilja-aromia
15 dominoa jokaisen kuppikakun koristeeksi

6 (maun mukaan. ;)) dominoa hienoksi pilkottuna vaikka blenderillä.

Aloita irroittamalla dominoista päällisosa.
Aseta suklaa ja kaakaojauhe isoon kulhoon ja kaada kuuma kahvi päälle. Sekoita kunnes seos on tasaista ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.

Toisessa kulhossa sekoita keskenään jauhot, sokeri, suola ja sooda.

Sekoita öljy, kananmunat, vanilja ja etikka jäähtyneeseen seokseen. Lisää jauhoseos ja vispaa kunnes seos on tasaista.

Laita dominon puolikkaat, joissa on täyte ensin muffinsivuoan pohjalla ja laita päälle taikinaa, niin että se peittää 3/4 osaa vuoasta. Laita uuniin 175 asteeseen noin 15-20 minuutiksi. Jäähdytä kokonaan.
Yhdistä kerma, tomusokeri ja vanilja kippaan ja sekoita käsivatkaimella. Sekoita lujaa, kunnes seos on paksua. Sekoita lastalla joukkoon keksinmurut.

Pursota jokaisen leivoksen päälle kauniisti ja laita domino koristeeksi. :) Itse käytin Wilton 1M pursotin päätä.






5 kommenttia:

  1. Mä tykkään niin Dominoista, joten näiden on pakko olla hyviä :D.
    Mikäs ton valkoviinietikan tarkoitus on?

    VastaaPoista
  2. Valkoviinietikka ei maistu siellä, se on reagoiva ainesosa, ja se reagoi soodaan niin että kohottaa taikinan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös pelkkä sooda sitten kohota tarpeeksi? :)

      Poista
  3. Kyllä uskoisin, että vaatii sen etikan juuri siksi, kun ei sisällä leivinjauhetta. Tämä pohja on amerikkalainen resepti, ja he rakastavat käyttää valkoviinietikkaa leipomisessa! Ja mitä enemmän tutkin asiaa, valkoviinietikka ja maito kuulemma luovat jonkun makuyhdistelmän kuitenkin. :) Kun tässäkin reseptissä on maitoa, niin toimivat yhdessä niin, että jossakin sanottiin että sitruuna voisi korvata etikan, jossei jostain syystä sitä halua käyttää. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä aina viitsi ostaa kaikenlaisia epätavallisia aineita, koska ei niille sitten keksi muuta käyttöä. Mutta voisi tosiaan kokeilla sitten sitruunalla :).

      Poista