sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Valkosuklaa-kihlajaiskakku.

Hei, 

Tämä seuraava kakku sai inspiraationsa siitä, kun mieheni hankki minulle upean aquamariini-timantti-valkokultasormuksen. :D Halusin juhlistaa sitä joka tytön unelmahetkeä ja leipoa kauniin erilaisen kakun.

Pohja kakkuun löytyy täältä: http://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja?hakusivu=1 ja olen itse ihastunut tuohon pohjaan, tähän kakkuun se oli vain ehkä liiankin pehmeä, koska leikkasin pohjan sydämen muotoiseksi. Väliin laitoin ihan ne perus aineet, mistä itse pidän eniten, eli vadelmahilloa ja vaniljakenrmavaahtoa. Ja kostutus maidolla. :) 
Kuorrutus olikin vaikeampi, koska halusin sen olevan kuin valkosuklaalevyä, narskuvaa leikatessa ja purressa. Pääli pursotukset valkosuklaalla, ja sivupurstotukset valkosuklaakermalla. Koristeet väsäsin käsin itse.

Ruusut: http://herkkuhovi.blogspot.fi/2013/01/ruusun-teko-ohjeet.html (vadelma ja valkosuklaanmakuista massaa.)
Päivänkakkara: http://kakkusankari.blogspot.fi/2010/06/paivankakkarat-ja-gerberat.html (valkosuklaan makuista massaa.)

Korurasiaan käytin vain omia ajatuksia, miten saisin sen aikaan, joten ostin silikonisia sydänmuffinsivuokia, joihin kuorrutin usean kerroksen reunoilla ja pohjaan sulaa valkosuklaata, jääkaappi kylmänä kopautin sen sieltä ulos, ja sielä irtosi nätti kehikko, jonka sisään leikkasin sydänmuotilla vaaleanpunaista sokerimassaa paksulti, jotta sain sormuksen siihen. Kannen tein samalla muotilla, pelkästään kerrostamalla muotin pohjaa pari-kolme kertaa sulalla suklaalla, kovetuttua sekin irtosi nätisti sieltä. 
Kannen koristelin itse tehdyllä valkosuklaamassalla, johon tein rypytykset, sekä lisäsin nonparelleja. Koko kakun kruunasi drapeerattu vaahtokarkin makuinen massa sivussa. :) 

JA LOPPUTULOS OLI MIELESTÄNI AIKA ERIKOINEN! 


3 kommenttia:

  1. Tosi upea kakku ja sormuskin :)
    Kauanko sulla meni tän luomuksen tekemiseen?

    VastaaPoista
  2. Koristeisiin meni pari tuntia. Mutta itse kakkuun ei sinällään tuntunut menevän kauaa, kun pyörittelen sitä kauan mielessä ennen kuin alan tekemään, ja järjestelen mielessäni, missä järjestyksessä mikäkin tapahtuu. :) Mutta kiitos sinulle paljon! Nautin kovasti leipomisesta, ja haluaisin harjoitella joka päivä, mutta iso perhe ja pieni asunto ovat suurena esteenä tällä hetkellä. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään kovasti myös leipomisesta, mutta ei siihen ole nykyään hirveästi aikaa, eikä sitä itse pysty edes kaikkea syömään :D.

      Poista