keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Liukuvärikakku!

Hei kaikki!

Liukuvärikakku vaati itseltä hieman pohtimista, että miten siitä mukamas ohjeesta pyäniitäisi liukuväri tulla? Mutta hetken tehtyäni tajusin, että kyllä se siitä alkaa muodostumaan. :)ja

Eli pohjana käytin vaaleanpunaiseksi värjättyä vaaleaa peruspohjaa, jota aina käytän, eli sitä kinuskikissan lempi pohjaani. Ja sitten suklaapohjaa, joko oli tuossa tekemässäni suklaakakussa, josta löytyy resepti täältä. Sitten vain tekemään pystysuoraa leikkausta kakkuun, eli kun leikkaan sitä, eivät kerrokset olekaan vaakatasossa, vaan pystysuoraan, mikä antaa kakulle erikoisen odottamattoman ilmeen. Se vaatii vähän työtä, mutta on sen arvoista. Okei, ainoa asia joka siinä hieman kärsii on se, ettei väliin voi laittaa kauheasti täytettä silloin. 
Liukuvärikuvio syntyy siis kolmella eri värillä, itsellä parhaat tähän olivat valkoinen, vaaleansininen ja tummemman sininen. Ja pursotustekniikka menee niin, että aloitetaan alhaalta kakkua, ihan mistä kohtaa vaan.
Tähän käy ihan mikä tahansa kreemi, kerma sun muu. Mutta kreemillä saisi kaiketi kaikkein siisteimmän ja sileimmän lopputuloksen. Mutta itse olen vain sattumoisin kermaihmisiä, niin siksi käytin kermaa. :)

Muistisääntö on, että rauhassa hyvä tulee ja että muistaa levittää vaikka teelusikalla
kermaa/kreemiä, noin kuin kuvassa on tehty, että saat aikaiseksi sen "aidon"
liukuvärin tunnun. :)

Tein itse tälläisen pahville, leikkasin ääriviivoja pitkin ja kakkupohjan päälle
aina yksi rinkula kerrallaan, aloita kummasta väristä tahansa, suklaasta tai pinkistä.
Ja keskus kuuluu olla ympyrä, ei rinkula. :)

Hieman on amatöörimäinen yritys hahmottaa, miten kuvio syntyy
mutta tuosta kuitenkin se peruskuviointi tulee. Ja tuota samaa alkaa
pursottamaan aina uudelleen ja uudelleen, kunnes kakku on kauttaaltaan
pursotettu, eli 7 riviä on aina erilaista, ja sitten alkaa alusta. :)
Kakun tekeminen oli kuitenkin haasteistakin huolimatta huisihauskaa!! :) Ja onnistumisen fiilis sitäkin suurempi, ja kun leikkasi kakkua, tämä oli ensimmäinen pystysuorapohjakakkuni, olin iloinen lopputuloksesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti