keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Äitienpäivä Nezireillä!

Heippa kaikki!

Äitienpäiväksi halusin väsätä itselleni ihanan ja siistin kakun, joka muistuttaisi niitä perinteisiä leipomon kakkuja, joita äitienpäiväksi usein on tapana ostaa. :) 
Lopputulos on tuossa ja mielestäni menee kyllä yhden kauniimpien kakkujen listaan, koska ulkonäkö onnistui todella hyvin. Pohjana kinuskikissan sokerikakkupohja, välissä mansikka-vadelmahilloa ja kostutus maidolla, jossa ripaus vaniliinisokeria joukossa.
Kerma oli satamaidon kuodukermaa, koska yksinkertaisesti rakastan sen makua, sekä muutama ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta, jotta pysyy koossa, eikä lässähdä pursotukset. 
Päällä tuoreita mansikoita, ja kiille on tehty veteen, mansikkamehuun teen ehdottomasti seuraavaksi ulkonäöllisistä syistä. Ei jää sitten sellaiseksi läpinäkyväksi hyytelöksi.
Uskokaa tai älkää, mutta tuon sydämen tekeminen oli vaikein osa koko kakkua. Sulatin tummaa leivontasuklaata ja valkoista, joilla tein raitoja, kuin aleksanterinleivoksia tehdessä. Laitoin pakkaseen ja vain yksi sydän onnistui seitsemästä. Muotilla painoin ja kaikki menivät rikki tai sulivat käteen, vasta viimeisen kohdalla tajusin laittaa kertakäyttö hanskat (sellaiset ns. "kortsuhanskat") käteeni, jottei ruuminlämpö sulata suklaata, ja kyllä tepsi, kiitos äippä vinkistä, että hanskojen kanssa on hyvä leipoa! :))


Pohjan resepti kinuskikissan sivuilta: http://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja?hakusivu=1, aivan mahtava resepti, jota alan käyttää tästä lähtien aina!

Seuraavaksi onkin varmasti tiedossa Aishan viime synttärikakun esittelyä, ja myös tulossa lasagne, kinkkupiirakka ja pizza! :)

- Eveliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti