keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Suklaakakku.

Hei lukijat,

Olen jo kauan unelmoinut alkaa pitämään leivontablogia. Tänään uskaltauduin aloittamaan hiljalleen sen tekoa, toki aion muokkailla sitä varmasti tässä matkanvarrella lisää houkuttelevammaksi yms... :) Mutta ensi alkuun jaan reseptin, josta meidän perheen lapset tykkäsivät kovasti. Amatöörimäistä koristelua, mutta tän ei alunperinkään pitänyt olla mikään erikoinen, halusin vain siihen valkosuklaata, joten kirjotin nopeasti päälle jotakin, eikä taitoni olleet vielä siinä pisteessä, että olisin tajunnut kauniisti ne tehdä.

Suklaakakku
n. 30 g tummaa leivontasuklaata
1,5 dl kaakaojauhetta
4,5 dl kiehuvaa vettä
7 dl jauhoja
1 ¼ tl soodaa
¼ tl leivinjauhetta
2,5 dl sokeria
2,5 dl fariinisokeria
2 dl sulatettua suklaata (oman valinnan mukaan joko tummaa tai maitosuklaata)
2 isoa kananmunaa
1 tl vanilja-aromia

Kuorrute
n. 300 g sulatettua suklaata, taas valinnan mukaan
4 dl voita, itse laitoin jotain 300 g
7,5 dl tomusokeria
1 tl vanilja-aromia

Ohje:
Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele 2x20 cm kakkuvuoat. Yhdistä pilkottu suklaa ja kaakaojauhe. Lisää kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi.





Siivilöi jauhot, sooda ja leivinjauhe erilliseen kippaan. Toisessa kulhossa sähkövatkaimella sekoita molemmat sokerit ja sulatettu suklaa, sekoita n. 2 minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää joukkoon vanilja. Muista jokaisessa vaiheessa sekoittaa hyvin tasaiseksi. Lisää jauhoseos neljässä osassa ja vesikaakaosuklaaseos kolmessa. Vuorotellen. Aina hyvin sekoittaen. Jaa taikina kakkuvuokiin.





Paista kakkuja noin 30 minuuttia, tai kunnes testitikku tulee puhtaana takaisin kakun sisältä. Anna jäähtyä 20 minuuttia vuoissa ja sen jälkeen ota vuoat pois ja anna jäähtyä kokonaan. Samalla voit valmistaa kuorrutteen.
Sulata suklaa. Jäähdytä.

Sähkövatkaimella vatkaa voi vaahdoksi ja lisää sitten tomusokeri hitaasti vatkaten. Lisää joukkoon vanilja. Vatkaa hyvin. Tämän jälkeen lisää joukkoon sulatettu jäähtynyt suklaa.







Leikkaa kakut puoliksi. Kokoa niin kuin tekisit normaalia täytekakkua. 

Ja tässä lopputulos, aika makeen näköinen on kyllä, pursotukset tein valkosuklaavoikreemistä, ja hileitä ripottelin hieman päälle. Ei varmaan kuvassa näy. :)



- Eveliina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti