maanantai 10. kesäkuuta 2013

Hei,

Mieheni täytti 40 ja halusin tehdä hänelle hienon, tai ainakin erikoisen täytekakun. Oli haastava ja vaikea omalla tavallaan, mutta makeaa ja hyvää tuli! Varsinkin, kun meidän perheessä tykätään vaahtokarkista ja valkosuklaasta.
Kakku koostuis siis vaaleasta pohjasta, hillosta välissä, sekä valkosuklaakermavaahtoa. Pinnalla vaahtokarkkimassa, Aishan kädenjäljet sulatettuun suklaaseen kastettuna, valkosuklaareunat, sokerimassakukka ja sidoin kakun rusetille lahjanarulla. :)

Tässä ohjeita:

Pohjan ohje löytyy suoraan kinuskissan sivuilta, vaihdoin kauan käyttämäni reseptin tähän, koska tästä tulee aivan sairaan mahtava pohja! SUOSITTELEN! :)


Vaahtokarkkimassa:

Vaahtokarkkeja (yksi värisiä.) 300 g
Tomusokeria, normaalia tai mansikanmakuista. Itse käytin mansikanmakuista, jotta sain mansikan maun, sekä vaaleanpunaisen värin. 
Sulata vaahtokarkit hiljaisella teholla varovasti. Sulaneeseen vaahtokarkkiin sekoita tomusokeria niin paljon kuin on tarvis. Kuitenkin kunnes siitä tulee ns. taikina. Sen huomaa kyllä sekoittaessa, että koska se on suurin piirtein valmis. :) Oikeasti sen huomaa. Laita jääkaappiin päiväksi ja leivo seuraavana päivänä tomusokeroidulla alustalla, lisää tomusokeria taikinaan tarvittaessa. 

Valkosuklaakermavaahto:

4 dl vispikermaa
250 g valkosuklaata


1. Tee pohja päivää ennen koristelua kinuskikissan ohjeilla.

2. Halkaise kolmeen osaan, kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Laita hilloa väliin, vadelmahillo parasta, sekä reilusti valkosuklaakermavaahtoa.
3. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun päälle, jotta valkosuklaareunat ja vaahtokarkkimassa pysyy paremmin päällä.
4. Asettele kaulittu vaahtokarkkimassa kakun päälle, ei reunoille asti. Lisää kauniisti valkosuklaareunat. (Tein ne ihan sulatetusta leivontasuklaasta, levitin sen leivinpaperille, laitoin yöksi pakkaseen ja leikkasin taikinapyörällä siitä suurinpiirtein tasapaksuja tuollaisia levyjä.)
5. Tässä vaiheessa olin jo tehnyt sokerimassa koristeen, joka ei kuitenkaan oikein onnistunut, oli ensimmäinen yritys. Näitä kukan ohjeita löytyy vaikka kuinka paljon netistä esim. http://ebetys.blogspot.fi/search/label/Kukkakoristeet
6. Sulatin tummaa leivontasuklaata ja annoin sen jäähtyä hieman, kastoin Aishan kädet siihen ja painoin kakun päälle. Sen jälkeen kirjoitin leivinpaperille urime babi, jonka annoin kovettua ja sokerikuorrutteen kanssa liimasin sen kakun päälle ja asetin kukan lopuksi. 
7. Kävin myös hakemassa tiimarista nauhan, jonka sidoin ympärille kakkuun. Näin sain myös reunat jähmettymään paremmin kiinni. 

Kokemuksena oli hauska, siistimmän olisin siitä halunnut, mutta oli ainakin erilaisen makuinen, kuin yleensä täytekakut. Ja kaikki syötiin! :D



-Eveliina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti