maanantai 10. kesäkuuta 2013

Bebe-leivokset.

Hei,

Tänään päivittelin hieman perhesuosikkeja, sekä miksei muidenkin, tänne bloggeriin. Eli bebe-leivoksilla aloitin. Olen näitä leiponut useasti ja niiden tekeminen on aina yhtä ärsyttävän-ihanaa! :) Omalla tavallaan vaikea leivos, omalla tavallaan helppo. Vaikea selitteinen. 
Ensimmäiset satsit onnistuivat heti muuten, mutta ulkonäöllisesti oli paljon parannettavaa. Nyt auttaa se, että päätin vihdoinkin ostaa peltivuoan, jossa paistan pohjat, niin tulee heti paljon siistempiä. Ennen painoin taikinaa kertakäyttö vuokiin, paperisiin sellaisiin. :D

Mutta siis tässä ohje:

N. 12-15 kpl, n. 2 h valmistusaika.

Pohja:

100 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 dl kuohukermaa
1rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria (huom! Vanilja!)
1 kananmunan keltuainen
1 dl sokeria
1 dl voita

Kuorrute:

tomusokeria (voi olla myös mansikanmakuista) ja tämän voi värjätä myös elintarvikevärillä
vettä
tilkka sitruunanmehua, jos sattuu olemaan (ei mielestäni pakollinen!)

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna sokeri-voivaahtoon koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot joukkoon.

2. Painele voideltuihin leivosvuokiin ohuesti taikinaa. Siirrä leivosvuoat hetkeksi jääkaappiin kylmettymään. Kylmä taikina säilyttää paremmin muotonsa. Pistele haarukalla pohjaan.
3. Paista leivoksia uunin keskitasolla 175 astetta noin 12-15 minuuttia. Kunnes taikina on saanut kauniin värin. Jäähdytä ja kumoa varovasti kupeistaan. Voit myös jättää ne paperisiin vuokiin, jos ovat esimerkiksi kauniin värisiä, niin kuin itse aina tein. (Jos omistat peltivuoan, jossa pienille piirakoille tarkoitetut reiät, on siihen teko helpompaa. Eli kauli taikina jauhotetulla alustalla varovasti ja painele ympyrämuotilla siitä ympyröitä niin paljon kuin siitä tulee, laita ne piirakkakoloihin, laita kylmään hetkeksi, painele haarukalla ja laita uuniin.)
4. Valmista täyte. Mittaa kattilaan kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Poista liedeltä ja jäähdytä hyvin.
5. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Nostele jäähtyneeseen kermaseokseen vähän kerrallaan sokeri-voivaahtoa.
6. Lusikoi leivosvuokien pohjalle vaniljavoikreemiä reunoille asti. Siirrä leivokset kylmään odottamaan kuorruttamista.
7. Valmista kuorrutteesta paksua, sellaista oikein jämäkkää. Lusikoi sitä leivosten päälle. Olen myös nähnyt jonkun dippaavan leivokset siihen, mutta itse lusikoin sen ja tasoitan. Ripottele myös nonparelleja päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti